«Європа капітулювала», Україна – ні!

26 Червня 2019 15:00

До будівель іноземних амбасад столиці 25 червня вийшли активісти, аби висловити невдоволення голосуванням у ПАРЄ на користь Росії. 

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Колоною мітингувальники обходили посольства країн, які систематично виступали за зняття з Росії санкцій, а напередодні віддали свій голос і за повернення РФ до складу євроасамблеї.

Від австрійської дипустанови рушили до посольств Німеччини, Вірменії, Норвегії, Італії, Словаччини, Франції, Фінляндії та Нідерландів. Кінцева зупинка за маршрутом – Офіс Ради Європи.

«Наше завдання – максимально звернути увагу осіб, які можуть вплинути на рішення цієї ситуації. Нехай навіть локально, але ми повинні щось із цим робити, нам не можна залишатися вдома, не можна закривати на це очі!» – вважає громадський активіст Денис Любченко.

Тримаючи в руках плакати з гаслами проти повернення Росії, активісти розкидали біля амбасад «криваві гроші» – сувенірні купюри євро та рублів, заплямованих червоним кольором, аби показати, як ПАРЄ продала європейські цінності за 33 мільйони євро. Саме такий членський внесок країни-агресора.

«Ми хочемо бути і брати приклад з Європи за їхні цінності, а бачимо насправді, що більшість делегатів європейських країн проголосувало за 33 мільйони. Тобто фактично знехтувавши абсолютно тим, що Росія зараз воює з Україною, є близько 10 тисяч жертв цієї війни і є 250 полонених, військовопонених та моряків, які є в’язнями Кремля», – повідомив громадський активіст Олег Слабоспицький.

Як згодом повідомили у ПАРЄ, Асамблея розгляне оскарження повноважень російської делегації.

Нагадаємо, у вівторок, 25 червня, ПАРЄ повернула Росію до повноцінної роботи в Асамблеї. Резолюцію підтримали 118 представників держав-членів Асамблеї, 62 проголосували проти, 10 – утримались.

https://kyivtv.com.ua/stn/item/25298-yevropa-kapituliuvala-pid-tsym-haslom-do-inozemnykh-ambasad-stolytsi-vyishly-aktyvisty