До столиці прибув «Мотопробіг Єдності»

19 Липня 2019 13:29

«Мотопробіг Єдності» проходить вже втретє. Вчора учасники прибули до столиці. А вже сьогодні зібралися на Софійській площі, щоб прямувати до Полтави. Підкреслюють, що захід є не політичним та має на меті єдність країни. Деякі байкери беруть участь у заході цілими сім’ями – з дружинами та дітьми.

Учасник мотопробігу Дмитро, який прибув першим у центр міста, розповідає про мету заходу:

– Мотопробіг направлений на те, щоб відчувати єдність нашої держави. Хоча такий захід проходить вже втретє, але я беру участь лише другий раз. Під час заходу ми також відвідаємо деякі міста Донецької та Луганської областей, – розповідає Дмитро.

Розпочався захід 15 липня з міста Ужгород, а 24 липня закінчиться в Одесі. З собою учасники везуть Кримськотатарський прапор та прапор України. На них люди з різних міст можуть писати свої побажання Україні. Частіше за все бажають миру, добра та єдності, зазначає 63-річний Володимир Кобилинський.

– Кримськотатарський прапор ми передамо на Чонгарі кримськотатарській спільноті. Це буде меседж, що ми пам’ятаємо про тих, хто залишився в Криму, і що Крим – це Україна, – зазначаєорганізатор заходу, киянин Микола Спірідонов.

Найскладніша дорога, за словами учасників, очікує їх від Сум до Краматорська. Вночі вони роблять зупинки у великих містах, а зранку продовжують шлях.

Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua/news/motoprobih-yednosti-prybuv-do-stolytsi