На ремонті “Кракова” вкрадено 71 мільйон гривень

1 Липня 2019 14:47

КП «Київкінофільм» влітку 2018 провело тендер на отримання послуг з капітального ремонту будівлі кінотеатру «Краків» за адресою Русанівська набережна, 12 у Києві. Очікувана вартість торгів складала більш як 74 мільйонів гривень.

У торгах взяли участь дві компанії – ТОВ «Інтеграл-буд-стандарт» та ТОВ «ПСК «Укрпроект».

2 серпня 2018 року з ТОВ «Інтеграл-буд-стандарт» був укладений договір на послуги з ремонту будівлі кінотеатру «Краків» вартістю 71 млн 321 тис. гривень. Роботи були профінансовані. Однак не треба бути експертом, щоб побачити, що реконструкцію будівлі ніхто не проводив, фасад будівлі знаходиться в неохайному стані, а на стінах навіть обвалюється штукатурка.

Правоохоронці зацікавилися цими «ремонтними роботами» та підозрюють, що посадові особи ТОВ «Інтеграл-буд-стандарт» в обхід закону просто заволоділи бюджетними коштами, а керівництву КП «Київкінофільм» закидають службову недбалість.

Поліція отримала доступ до договорів про співпрацю з ТОВ «Інтеграл-буд-стандарт». Наразі слідство триває. Але і так зрозуміло, що гроші були вкрадені, а роботи не виконані.

Довідка: згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Інтеграл-буд-стандарт» зі статутним капіталом в 50 тис. гривень було засновано в 2017 році. Компанією керує Наталя Єрохіна, її кінцевим бенефіціаром виступає Євген Синіцин.

Джерело: https://stolychno.news/kiyiv/na-remonti-kiyivskogo-kinoteatru-krakiv-roztratili-71-mln-griven/