Що потрібно робити гіпертонікам щодня?

31 Липня 2019 17:56

Найчастіше гіпертонією страждають люди зі шкідливими звичками, зайвою вагою і ті, хто веде сидячий спосіб життя. Якщо ви часто помічаєте у себе підвищений артеріальний тиск, краще трохи підкоригувати свої щоденні звички.

Відмовтеся від солі

Для того, щоб знизити тиск, потрібно відмовитися від солі, або хоча б мінімізувати її споживання. Пам’ятайте, що рахувати треба не тільки ту кількість, яку ви додаєте страви, а й соуси, приправи, різні снеки. Сіль є навіть в солодощах. Науково доведено, що надлишок цієї речовини став причиною гіпертонії у третини хворих. Замініть її чимось іншим, у багатьох приправах немає стільки натрію, а смак їжі від цього не погіршиться.

Більше рухайтеся

Не потрібно бігти марафон для того, щоб позбутися від гіпертонії. Почніть з невеликих фізичних навантажень. І тому відмінно підійде плавання, їзда на велосипеді або тренажері, а також прості піші прогулянки перед сном. Вони не тільки допоможуть знизити тиск, але і допоможуть боротися з безсонням. Головне, щоб всі ці заняття були регулярними. До того ж, рухливість допоможе впоратися із зайвою вагою, яку назвали однією з головних причин гіпертонії.

Харчування і напої

Надлишок цукру, алкоголю і навіть кофеїну може сильно позначитися на самопочутті в гірший бік. Лікарі кажуть, що добре тільки те, що в міру. Тому не зловживайте жирним, солодким і алкоголем. Постарайтеся виключити фастфуд, смажене, жирне і солодке. Знайдіть альтернативну корисну заміну тістечкам з кремом: замість них відмінно підійде зефір, пастила або мармелад. Введіть в свій раціон більше овочів і фруктів. Лікарі довели, що звичайна гречана каша допоможе в зниженні тиску.

Джерело: http://wworld.com.ua/health/53397