Скляним місточком – до суду?

4 Липня 2019 11:53

Махінації команди Кличка зі скляним мостом дійшли до суду: брудну документацію перевірить ДБР

Печерський суд надав дозвіл Державному бюро розслідувань на доступ до речей скандального КП.
Скандальний “подарунок” містянам до Дня Києва, який з радістю презентував мер столиці Віталій Кличко разом із братом, за кілька тижнів отримав репутацію найбруднішого проекту. За його скляною прозорою формою ховалося чимало брудних таємниць – починаючи від значних порушень із документацією і закінчуючи тендерними махінаціями. А апогеєм цього “букету” стала ухвала районного суду Києва.
У справі № 757/30183/19-к Печерський суд ухвалив рішення про задоволення клопотання слідчих Державного бюро розслідувань про надання дозволу на доступ до речами і документами, що знаходяться у володінні КП “Інженерний центр”. Саме це підприємство уклало з ТОВ “Проектні системи ЛТД” ряд договорів на розробку проекту будівництва скляного мосту на загальну суму понад 11 млн грн.
Як зазначено у справі, Державному бюро розслідувань вдалося з’ясувати, що замовник з підрядником підробили документацію по вартості розробки проекту, заволодівши у такий спосіб коштами місцевого бюджету, чим завдали державі матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

З документацією ж самого процесу будівництва нещодавно теж виникали проблеми – у момент відкриття мосту знайти її просто було неможливо. Та згодом ці “прогалини” почали замальовуватися.

“В систему Прозорро був завантажений укладений від 12 червня договір на додаткові роботи – нарешті витягнуть старі палі з-під крайніх опор моста і вставлять на їх місце нові, більшого діаметра, а на самому містку зроблять дорожнє покриття. Ні нових паль, ні нового дорожнього покриття не буде – цю лажу вони написали в обґрунтуванні для закупівлі додаткових робіт по переговорній процедурі, але в договорі вони вже про роботи “технологічно пов’язаних з будівництвом моста” забули. Тупо і нахабно, як це робиться в нашому Кличкостані”, – розповідає відомий столичний громадський активіст Георгій Могильний.

Викладений договір датується 12 червня, а строк закінчення робіт зазначено 30 червня. Саме тут вперше і спливла назва скандального КП.

“Вже традиційно, шахраї з КП “Інженерний центр” завантажили договір без частини додатків, тож і не сподівайтеся побачити детальні розкладки: їх тільки по закону повинні оприлюднити, а за поняттями – не зобов’язані”, – зазначає Георгій Могильний.

Також, ще перед офіційною презентацією об’єкт має пройти ретельну перевірку, зокрема ДАБІ, і отримати відповідний дозвільний документ. Цього зроблено не було.

Отже, кияни чекають, які будуть практичні дії за результатами розслідування зловживань.

Джерело: https://kyiv.znaj.ua/244046-mahinaciji-komandi-klichka-iz-sklyanim-mostom-diyshli-do-sudu-brudnu-dokumentaciyu-perevirit-dbr?fbclid=IwAR2WZC5CPfOqnROwe1hpdbgNjALcLDHS1xdkGas5UD491dmEEb9Mro3yvSo