Спортклуб “Схід” знов намагаються захопити

24 Липня 2019 13:26

23 липня в Дарницькому районі Києва відбулась акція протесту проти спроб юридичного захоплення адвокатським об’єднанням “Каменський та партнери” спортивного клубу “Схід”. На мітинг вийшли спортсмени, тренери, державні посадовці та небайдужі громадяни, повідомила з місця подій журналіст “СтопКору” Інна Кучерова.

Люди вимагали перевести СК на баланс міста й виступали проти його незаконного захоплення.

“Наше бажання, щоб цей клуб залишився для дітей та щоб він був державним підприємством в комунальній власності”, – зазначив Дмитро Ботунець, тренер з боксу.

Це вже друга спроба захоплення, адже у квітні цього року невідомі молодики силовими методами захопили будівлю “Сходу” й розтрощили вщент тренувальні зали, коридори та роздягальні.

“АТ “Каменський та партнери” намагається відібрати цей клуб та зробити з нього 5-поверховий комплекс. Роблять це не маючи документів, нічого. Раніше при спробах фізичного захоплення ці адвокати в судах відстоювали сторону клубу, а тепер вирішили його “віджати”. Зі свого боку люди хочуть, щоб клуб перейшов у власність Києва. Раніше Кличко обіцяв, що візьме клуб на баланс міста”, – наголосила журналістка “СтопКору”.

Також вчора була створена ініціативна група, покликана відстояти права “Сходу” та місцевих мешканців на заняття спортом.

Як зазначила Інна Кучерова, наразі існує ГО “Схід”, однак туди входять ті самі адвокати й жодного спортсмена.

Джерело: http://stopcor.org/yuridichne-reyderstvo-u-stolitsi-kupka-advokativ-namagayetsya-vidibrati-sportivniy-klub-shid/