У Києві відкрито доступ до файлів Системи обліку публічної інформації

24 Липня 2019 14:54

Завантажити файли із  Системи обліку публічної інформації на офіційному порталі Києва (https://kyivcity.gov.ua/) тепер можна через Єдиний обліковий запис киянина – KyivID.

Якщо користувач не має облікового запису – необхідно зареєструватися на сайті: id.kyivcity.gov.ua, для цього достатньо вказати лише адресу електронної пошти (або номер телефону) та встановити пароль.

У разі проблем із авторизацією можна звернутися на лінію підтримки за телефоном: (044) 366-80-13 або електронною поштою:support.web@kyivcity.gov.ua

Нагадаємо, що система обліку публічної інформації була створена у 2012 році і, на виконання положень Закону України «Про доступ до публічної інформації», містила інформацію про документи з публічною інформацією, розпорядником якої є виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація).

Влітку 2014 року міська влада відкрила доступ громадян до документообігу. У авторизованих користувачів сайту з’явилася можливість не лише отримати інформацію про документ (як того вимагає закон), а й завантажити його (за умови, що документ не містить персональних даних громадян або іншої інформації з обмеженим доступом).

Джерело: https://solomenka.org.ua/kiyanam-vidkrito-dostup-do-fajliv-sistemi-obliku-publichnoyi-informatsiyi/