Алкоголіки в дитинстві любили солодке?

7 Серпня 2019 17:55

Вчені рекомендують батькам спостерігати за своїми дітьми.

Вчені знайшли взаємозв’язок між надмірним вживанням солодощів в дитячому віці і алкоголізм – в дорослому. Дослідження проводили європейські фахівці з різних країн. Всі вони взяли участь в проекті IDEFICS.

У восьми європейських державах були створені контрольні групи, до яких увійшли по 16 чоловік. У проекті взяли участь діти та підлітки віком від 7 до 17 років. Всіх їх опитали на предмет визначення харчових пристрастей. Автори дослідження провели бесіду і з батьками.

У результаті вченим вдалося підтвердити вищезгаданий взаємозв’язок. Діти, які в дитинстві вживали велику кількість солодощів і жирних продуктів, більш схильні до алкоголізму в майбутньому.

Фахівці побудували свої припущення на раніше проведених дослідах на тваринах. Найбільшому ризику піддаються ті, хто має родичів із залежністю до алкоголю.

Ще одним фактором вважаються психологічні особливості. Особливо до спиртних напоїв тягнуться ті, хто впав у глибоку депресію. Також постійно вживати алкоголь хочуть люди, які готові взяти участь в різних пригодах.

Вчені рекомендують батькам спостерігати за своїми дітьми. Якщо вони бачать певні зміни в поведінці, необхідно обмежити споживання солодощів.

Джерело: https://lenta.ua/ua/znaydeniy-zvyazok-mizh-lyubovyu-do-solodkogo-v-ditinstvi-i-alkogolizmom-20680/