Чому купатися на столичних пляжах небезпечно?

22 Серпня 2019 15:03

Слідом за фахівцями комунального підприємства «Плесо», співробітники Київський лабораторного центру проаналізували воду на 14 пляжах столиці. У воді виявили перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП). Фахівці попереджають, що купатися на пляжах Києва небезпечно.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Держпродспоживслужбу.

За інформацією прес-служби ГУ “Київський міський лабораторний центр МОЗ України” провів санітарно-хімічні та санітарно-мікробіологічні дослідження проби води, взяті на пляжах столиці. Досліджені проби води за станом на 19 серпня, не відповідають вимогам.

В результаті дослідження було виявлено, що на пляжі “Венеція”, “Золотий”, “Молодіжний”, “Райдуга”, “Дитячий”, “Тельбін”, “Центральний”, “Передмістна Слобідка”, “Галерна”, “Вербний” “Пуща-Водиця”, “Троєщина” і “Чорторий” у воді зафіксовано перевищення індексу ЛКП.

В вода на пляжах “Райдуга”, “Тельбін”,”Пуща-Водиця”, “Вербний” і “Троєщина” не відповідає санітарним нормам колі-індексу (кількість бактерій групи кишкової палички) і нормам кількості ентерококів.

Також були досліджені проби води з питних фонтанчиків, які функціонують на столичних пляжах.

На пляжі “Венеція”, “Передмістна Слобідка” і “Молодіжний” порушено загальне мікробне число і виявлено наявність загальних колі форм.

Нагадаємо, працівники комунального підприємства «Плесо» перевірили столичні пляжі. За словами фахівців, всі київські пляжі, а їх всього 14, мають відповідний жовтий індикатор — купатися на них не заборонено, але й не рекомендовано.

Джерело: https://narodna-pravda.ua/2019/08/21/majzhe-na-vsih-stolychnyh-plyazhah-nebezpechno-kupatysya-nazvana-prychyna/