До кінця місяця завершать слідчі експерименти на алеї Героїв Небесної Сотні

7 Серпня 2019 13:30

У Києві слідчі експерименти у кримінальному провадженні про вбивства та спричинення вогнепальних поранень учасникам акцій протесту в період з 18 по 20 лютого 2014 року планують завершити до кінця серпня.

Про це повідомляє УНН з посиланням на завідувачку відділу будівництва Музею Революції Гідності Наталію Бойків.

Згідно з повідомленням, на території, де зараз проводяться експерименти, Музей Революції Гідності планує проведення будівельних робіт, щоб звести меморіальний комплекс.

Наразі будівництво на алеї Героїв Небесної Сотні призупинено через клопотання Генеральної прокуратури.

«В ухвалі суду немає чітко прописаної дати, коли закінчаться слідчі експерименти. Але ми отримали лист від ГПУ, де вони повідомляють нас, що до кінця серпня слідчі експерименти будуть завершені», – сказала Бойків.

Однак це не означає, що не з’являться нові клопотання про проведення слідчих дій.

Щодо обсягу будівельних робіт, які встигли виконати, завідувачка зазначила: «Нічого, поки що нічого. У нас були тільки підготовчі роботи, ми виставили будівельне містечко, були готові почати зняття бруківки, але нам не дали цього зробити…»

За її словами, після того, як завершаться слідчі експерименти, Музей Революції Гідності подасть клопотання до ГПУ про зняття арешту із земельної ділянки для отримання дозволу на будівництво.

Бойків повідомила: «Сподіваюся, що восени ми інтенсивно розпочнемо будівельні роботи, які стосуються меморіальної частини».

Раніше повідомлялося, що будівництво Музею Майдану на вулиці Інститутській у Києві може перешкодити слідчим експериментам і створити додаткову перешкоду розслідуванню вбивств, скоєних 18 і 20 лютого 2014 року.

Також проти руйнування вулиці Інститутської заради будівництва меморіального комплексу виступили представники родин загиблих, активісти та правозахисники, адже тоді алея втратить статус пам’ятки.

Джерело: https://zik.ua/news/2019/08/06/slidchi_eksperymenty_na_alei_geroiv_nebesnoi_sotni_v_kyievi_zavershat_u_kintsi_1620725