Микола Томенко: хто подолає “бурштинну мафію”?

15 Серпня 2019 10:26

БУРШТИННУ МАФІЮ ліквідує законний і конкурентний бізнес, а не “правильні й чесні прокурори,поліцейські і сбушники”.

В 2015 році я, як голова Екологічного комітету ВР, запропонуваав навести порядок у так званій бурштинній справі. Всі від Президента до місцевих старателів нас підтримали.

В результаті “смотрящих” злочинної влади поміняли на “смотрящих” від нової влади, а СХЕМИ БУРШТИННОЇ МАФІЇ зберегли! Про плани ЛЕГАЛІЗУВАТИ і УПОРЯДКУВАТИ видобуток бурштину через ухвалення відповідних законів і рішень забули й далі вже оновлена бурштинна мафія НЕЗАКОННО видобувала і НЕЗАКОННО продавала до Польщі наш бурштин.

Отож, нова спроба нової влади поставити свої правильних і чесних прокурорів, сбушників чи поліцейських з лісівниками призведе лише до тимчасового затишшя у діяльності корупційної бурштинної схеми.

Потрібна ЛЕГАЛІЗАЦІЯ видобутку через

  • – узаконення діяльності старателів;
  • – затвердження обласними радами за згодою і контролем уповноважених державних структур програм розробки територій видобутку ВИКЛЮЧНО з планом відшкодування для довкілля та жорсткої відповідальністю за порушення екозаконодавства;
  • – створення БУРШТИННОЇ БІРЖІ як єдиного механізму конкурентності між державними, комунальними та приватними компаніями;
  • – стимулювання перообладнання галузі для створення робочих місць та додаткової вартості продукції з бурштину.

І лише після цього, ПРАВИЛЬНІ і ЧЕСНІ ПРАВООХОРОНЦІ зможуть подолати бурштинну мафію, а Україна отримає конкурентну, прибуткову і легально працюючу галузь національної економіки!