Правоохоронці викрили шахраїв у незаконному заволодінні “Садибою Міллера”

29 Серпня 2019 13:32

Будинок, відомий як «садиба Міллера», розташований по вулиці Гоголівській в Києві. Зараз на будівлю накладено арешт із забороною вчинення будь-яких дій. Трьом фігурантам справи повідомлено про підозру.

Працівники Управління захисту економіки в місті Києві, слідчого управління столичної поліції та прокуратури міста Києва зібрали матеріали щодо причетності трьох осіб до незаконного заволодіння об’єктом комунальної власності.

Правоохоронці встановили, що кілька років тому будівля на столичній вулиці Гоголівська, збудована у 19-му столітті,  була визнана непридатною для проживання. Будинок передали в управління комунального підприємства «Спецжитлофонд».

Підозрювані, використовуючи підроблені документи, здійснили оформлення права власності на будівлю на підконтрольну фірму. Право власності на об’єкт нерухомості вартістю понад 9 млн гривень давало право шахраям на подальше оформлення земельної ділянки, на якій він розташований. Вартість землі в історичній частині столиці значно перевищує вартість самої будівлі.

У вівторок, 27 серпня, трьом фігурантам справи оголошено підозру за ч. 4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. На будинок накладено арешт із забороною вчинення будь-яких дій. Слідство у справі триває.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції