ТОП 5 продуктів, корисних для шкіри

9 Серпня 2019 17:58
Що потрібно додати у раціон, щоб зберегти молодість?
Гарбузове насіння
Гарбузове насіння – це джерело корисних вітамінів. Жирні кислоти в складі не тільки уповільнюють старіння і сприяють регенерації і оновленню клітин, але і покращують роботу серця. Насіння гарбуза особливо корисні людям з проблемною шкірою, так як вони заповнюють нестачу цинку в організмі.

Жирна риба
Сьомга, лосось, сардина, оселедець, скумбрія містять омега-3 жирні кислоти, які мають протизапальні властивості і покращують здоров’я шкіри, волосся і нігтів. Цинк сприяє виробленню колагену, нестача якого призводить до передчасного старіння, а селен відповідає за здоровий блиск і гладкість волосся.

Цитрусові
Головний активний компонент апельсина, грейпфрута, лайма і лимона – вітамін С. Він уповільнює процес старіння клітин, зберігає пружність і еластичність шкіри, а також зміцнює імунітет.

Овочі оранжевого і зеленого кольору
Морква, гарбуз, шпинат, цибуля, петрушка, червоний перець і помідори – список продуктів, що продовжують молодість, величезний. Вітамін, А і бета-каротин в цих овочах запобігають сухості шкіри і утворенню передчасних зморшок, зберігаючи потрібний рівень вологи. Особливу увагу варто приділити їм влітку: бета-каротин сприяє виробленню меланіну.

Горіхи
До складу мигдалю, волоських горіхів і кешью входить вітамін Е, який зберігає водний баланс шкіри, тим самим роблячи її пружною. Вміст заліза і цинку забезпечує постачання кисню клітинам і перешкоджає старінню шкіри. Регулярне вживання невеликої жмені горіхів зробить шкіру гладкою і сяючою.