Олександр Федоренко: для Кличка та його команди – негайно влаштувати перевірку

13 Вересня 2019 13:31

Довгоочікуваному пленарному засіданню, яке за розпорядженнями мера Києва Віталія Кличка щоразу переносилося впродовж останніх 3 місяців, так і не судилося відбутися. Купа невирішених міських питань й надалі залишатимуться завислими в повітрі – у день засідання, 12 вересня, в сесійній залі не зібрався кворум депутатів. Замість обговорень порядку денного результатом зустрічі стала гучна заява міського голови про можливий розпуск Київради.

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про консультації з головами депутатських фракцій та груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

“Те, що не зібралася сесія – ознака того, що йде “робота” з депутатами Київради. В принципі, на сьогоднішній день є всі підстави припиняти достроково повноваження Київради через те, що сесія вже не збирається понад 3 місяці, а щодо мера – поки очевидних підстав ще немає. Тому зараз вкрай необхідно ініціювати розслідування діяльності Кличка та аудит діяльності міської ради, щоб можна було офіційно призначати перевибори як мера, так і Київради”, – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка “Рідна країна” Олександр Федоренко.

І, як підкреслив Олександр Федоренко, дуже важливо призначати перевибори після слідчої перевірки, аби кияни могли побачити реальний стан речей.

“Причин для перевірки чимало: купа випадків незаконного будівництва, обговорюваних в пресі, нецільове витрачання бюджетних коштів, зростання на сотні мільйонів вартості будівництва інфраструктурних об’єктів, коли цифри в рази перебільшують суми, зазначені у виграних тендерах тощо. Кияни хочуть розуміти, що якщо Кличко та його оточення вчиняли корупційні діяння, то їх треба притягнути до відповідальності”, – наголошує голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка “Рідна країна”.

За словами Олександра Федоренка, зробити все це можна дуже оперативно – для цього Верховна Рада має створити тимчасову слідчу комісію, яка, власне, і перевірить діяльність діючого мера Києва, співпрацюючи з правоохоронними органами.

Джерело: https://znaj.ua/politics/261633-rozpusk-kijivradi-chergove-politichne-shou-klichka-deputati-stverdzhuyut-pro-fiktivnist-diy-mera?fbclid=IwAR0IW7Hc_wZKSjwDuJ7nRz9Pav5nOzeWzt_G4pi-zAfNbajyK5KC0Z9JR4k