Вживання червоного вина корисне для людського організму, зокрема для серця і кісток.
Про це пише Daily Mail. Відзначається, що при цьому важливо завжди знати міру.
Однією із ключових переваг вживання червоного вина для здоров’я є те, що воно містить велику кількість антиоксидантів. Останні необхідні для захисту клітин організму від пошкоджень, які можуть привести до інфекції і запалення.
Корисне червоне вино також для кісток, оскільки містить кремній, що впливає на їх міцність.
Крім того, напій також допомагає уникнути інсульту. Дослідження показали, що помірне споживання червоного вина може розріджувати кров. При цьому, медики рекомендують пити не більше однієї склянки на день.
Відзначається, що червоне вино також зменшує ризик появи серцевих захворювань. На думку експертів, дубильні речовини, що містяться в напої, містять проціанідіни (хімічні сполуки), які ефективні в їх профілактиці.
Червоне вино також допомагає знизити рівень холестерину. Крім вживання корисних жирів, зокрема оливкової олії, риби і свіжих овочів, також рекомендується випити келих цього напою.
За словами медиків, у червоне вино входять ресвератрол і проціанідіни – два з’єднання, які можуть знизити рівень холестерину.
Крім того, червоне вино може знизити чутливість до інсуліну і убезпечити від діабету 2 типу. Відзначається, що якщо ви шукаєте червоне вино з низьким вмістом цукру, Каберне або Мерло повинні бути на вершині вашого списку.
Однією з найголовніших властивостей червоного вина є його здатність зменшувати ризик виникнення раку. Завдяки високому рівню антиоксидантів, вважається, що цей алкоголь допомагає боротися з ушкодженнями на клітинному рівні.
Дослідження показали, що ризик раку простати, товстої кишки і молочної залози можна знизити, випиваючи щодня склянку червоного вина.
Джерело: https://ukrhealth.net/ryatuye-vid-raku-i-insultu-nazvani-7-prychyn-pyty-chervone-vyno56843/