Столиця втрачає в пробках три мільйони доларів щодня

4 Вересня 2019 13:30

Фото: kyiv.znaj.ua

Київ кожного буднього дня має в середньому 3 млн доларів соціально-економічного збитку в автомобільних пробках. Такі дані навів у своєму блозі  директор компанії А+С Україна, викладач кафедри міського будівництва КНУБА.

Підрахунки Беспалов вів на основі вимірів швидкості з історичної бази даних трафіку навігаційної компанії TomTom.

«…ми терпимо колосальні збитки! Так, за даними сервісу TomTom, в середньому, ми проводимо в дорозі на 30 хвилин (26, якщо бути точним) більше, ніж повинні. Це наш з вами безнадійно втрачений час!», – написав він.

За інформацією блогера, Київ у будні генерує 7 млн переміщень на добу (трохи більше 2 поїздок на містянина). В годину «пік» – 700 тисяч (10% від добового обсягу) переміщень, близько 30% з яких відбуваються на особистих автомобілях, що становить 210 тис. поїздок, кожна з яких подовжена на 26 хвилин. Втрати часу в цьому випадку складають 5 млн 460 тис. хвилин або 91 тисячу годин для однієї години «пік».

«Вартість заторів в такому випадку становить «91000 х вартість години роботи киянина (15183 грн. в міс./176 робочих годин в міс. = 86,27 грн. за годину) 7 млн 850 тис. 570 грн. за годину!!!», – підрахував він.

В цілому це 3 млн доларів соціально-економічних збитків за середній будній день для Києва.

За даними сервісу TomTom, Київ займає 13-те (з більш ніж 400 міст, де ведеться спостереження) місце за показником збільшення часу в дорозі через затори.

«І це при нашій бідності і порівняно невисокому рівню автомобілізації! Що ж буде далі?», – зазначив блогер.

Джерело: https://stolychno.news/economy/kyyiv-shhodnya-vtrachaye-3-mln-dolariv-v-avtomobilnyh-probkah/