У столиці пройде фестиваль Kyiv Photo Book

3 Вересня 2019 15:08

Фото Степана ЧЕПІЛЯ

15 вересня в столиці вдруге пройде фестиваль фотокниг / фотоальбомів Kyiv Photo Book.

На ньому буде представлено більше фотографів з-за кордону – з нішевими, тобто, рідкісними, і, як правило, малотиражними, книгами, які й у великих книжкових магазинах в Європі не знайдеш. Спочатку метою фестивалю була ініціація діалогу між тими, хто створює фотомистецтво в Україні, і всіма, кому це цікаво. Тепер, за словами організатора Дмитра Краковича, Київ може стати одним з майданчиків для міжнародного культурного обміну в сфері фотографії.За кількістю фотографічних арт-проектів Київ відстає від Парижа або Копенгагена, але, за артистичною їх цінністю, Україна – на рівні зі світовою художньою сценою.

На фестивалі працюватимуть стенди видавництв, які є лідерами в Україні у виданні художніх фотокниг. Це «Родовід» і «Основи», Музей Харківської школи фотографії та IST Publishing, Magenta Art Books і інші.

Зі своїми книгами і авторськими відбитками будуть знані вітчизняні фотографи Ігор Гайдай та Олександр Чекменьов, а також молоді автори: Дмитро Купріян і Богдан Гуляй, Олена Сапонова і Меріен Морей та багато інших.

Коли: 15 вересня з 11:00 до 21:00.
Де: IZONE, вул. Набережно-Лугова, 8.
Вхід на фестиваль: 20 грн.
Детальніше на сайті фестивалю.

Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua/news/festyval-kyiv-photo-book-prezentuye-kyyanam-unikal-ni-vydannya