В Україні залізничний транспорт надзвичайно популярний і часто людям доводиться їхати більше як добу. Без харчування не обійтись, але що ж їсти, щоб не отримати харчове отруєння.?
Чим довша поїздка, тим вище ризик отримати харчове отруєння, розповіла епідеміолог Євгенія Труш.
Для довгих подорожей добре мати сумку-холодильник, вона допоможе зберегти продукти. Всю їжу в герметичній упаковці (вакуум, консерви) розкривати та з’їдати за раз, або за два (за умови зберігання в сумці-хододильник).
Що взяти їсти у потяг?
- Візьміть питну воду.
- Можна взяти відбивні, курку (краще філе, ніж цілу), запечене м’ясо, але з’їсти їх потрібно в першу чергу.
- Відварені яйця (без тріщин в шкаралупі), картоплю – теж з’їсти в перший день.
- Якщо берете ковбасу, то краще сирокопчену (не беріть варену і сосиски). Добре – нарізку в вакуумі.
- Можна хліб, лаваш і хлібці.
- Дитячі консерви (м’ясні, овочеві, фруктові) можуть зберігатися і без холодильника (до + 25 ° С).
- Візьміть овочі та фрукти (без ушкоджень), помийте вдома та обсушіть.
- Консерви (горошок, кукурудза) з’їдайте одразу після відкриття.
- Беріть перекус – горіхи, сухофрукти, злакові батончики.
- Краще зефір і карамельки, ніж шоколад (розтане).
- Не беріть молочні продукти, салати, тістечка.
Продукти потрібно розкласти по контейнерах або загорнути у фольгу. Не використовуйте для цього пакети.
Також краще взяти вермішель швидкого приготування, картопляне пюре з пакетика або швидкорозчинну кашу, ніж дводенну курку, бутерброд з ковбасою і варені яйця без холодильника.
Також важливо! Під час зупинок купуйте продукти швидко, але звертайте увагу на термін придатності та умови зберігання. Не купуйте нічого “домашнього” (кукурудза, вареники та чебуреки). Візьміть з собою вологі серветки та антисептики. Мийте руки, але навіть після цього їх треба обробити антисептиком, бо в потязі миття рук можливе тільки в туалеті.
Джерело:https://24tv.ua/health/yaku_yizhu_brati_v_potyag_shhob_ne_otruyitis_n1210854