Каталонія продовжує боротьбу

23 Жовтня 2019 12:00

Фото: акції в Барселоні (twitter.com/assemblea)

Демонстранти вимагають негайного проголошення незалежності Каталонії

На тлі масових протестів в Каталонії активісти заблокували дороги та залізничні колії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Express.

“Блокади тривали на десятках дорогах в районі Барселони, Леріди та Жирони. У більшості демонстранти – це члени радикальних Рад оборони Республіки (CDR), які вимагають негайного проголошення незалежності Каталонії”, – йдеться у повідомленні.

У Жироні студенти перекрили під’їзні шляхи до університету, а також входи в будівлі кількох університетських факультетів.

Нагадаємо, раніше виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчес відмовився від переговорів з редставниками Каталонії на тлі масових протестів в автономному регіоні. За словами Санчеса, для початку діалогу необхідно, щоб із засудженням масових акцій і заворушень виступив глава Каталонії Кім Торра.

Також повідомлялося, що в результаті заворушень через акцій протестів у Барселоні завдано збитків у розмірі понад 2,5 млн євро. При цьому, на загальну суму не враховані ремонтні роботи покриттів вулиць і понаднормова робота персоналу, зокрема прибиральників.

Раніше повідомлялося, що в Барселоні поновилися масові протести. Зокрема, радикально налаштовані учасники акцій перекрили вулиці, звалили в купу сміття і підпалили його. Також на вулицях підривали петарди, були чутні звуки поліцейських сирен, а в повітрі відчувався запах гару.

Джерело: https://www.rbc.ua/ukr/news/katalonii-separatisty-zablokirovali-dorogi-1571765747.html