Київ став одним із найпривабливіших для гастротуристов містом Європи. Про це розповіли укладачі рейтингу від британського видання The Independent.
Як відзначають британці, українська кухня погано відома іноземним туристам, однак це – величезне упущення. Іноземним гостям рекомендують не обмежуватися банальною котлетою по-київськи, а ознайомитися з іншими стравами національної кулінарії: борщ, вареники, свинячі вуха з хріном.
Крім того, в Києві надзвичайно багато закладів з кухнями інших народів, наприклад, грузинських. Тим, хто не полінується відвідати столицю України, радять заглянути в ресторани “Канапа” і “Спотикач”.
До того ж, українські ресторани радують гастротуристів дешевизною: на думку британців, безліч смачних страв в Україні не дорожче, ніж пачка чіпсів.
Компанію Києву в рейтингу склали Марсель, Прованс, Афіни та Ібіца.