Запуск е-квитка знов відкладено

23 Жовтня 2019 13:27

У Києві вирішили перенести запуск електронного квитка на громадський транспорт на наступний рік. Про це заявив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, пише “Укрінформ“.

За його словами, на даний момент активно проходять встановлення автоматів для купівлі та поповнення карт, а також встановлення турнікетів для зчитування QR-квитків. Однак, запуск е-квитка вирішили перенести з 1 листопада 2019 року на 2020 рік.

Назаров зазначив, що точну дату оголосять найближчим часом. Він пов’язує її перенесення з вирішення питання про проїзд пільговиків, які не зареєстровані в Києві.

“Це означає, що в громадському транспорті діятимуть одночасно нова і стара системи оплати проїзду. Пасажири зможуть розраховуватися як транспортною карткою або QR-квитком, так і готівкою”, – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що з 1 листопада у Києві припинять продаж квитків та жетонів. Картка для проїзду Kyiv Smart Card діє вже рік як єдиний електронний квиток, за допомогою якого можна проїхати на всіх видах громадського транспорту.

Джерело:https://kyiv.znaj.ua/272147-u-kiyevi-vidklali-zapusk-e-kvitka-na-gromadskiy-transport-skilki-shche-dovedetsya-kupuvati-zhetoni