Апатія свідчить про хвороби серця та мозку

5 листопадаа 2019 17:54

У людей з апатією зазвичай підозрюють нудьгу або депресію, в той час як насправді причиною цього стану може бути захворювання внутрішніх органів. Вчені пов’язують з апатією можливі хвороби серця і мозку.

Згідно з даними, отриманими британськими фахівцями з клініки Royal Free Hospital, “відсутність мотивації у людини до якого-небудь виду діяльності, поганий настрій і тривала апатія можуть сигналізувати про наявність захворювань серця і багатьох інших хвороб”. Зокрема, дослідники вказують, що втрата тонусу і інтересу до життя може говорити про функціональні зміни в життєво важливих органах.

Вчені підкреслюють, що байдужість до всього навколо не виникає саме по собі. За їх словами, тривала апатія в деяких випадках відображає зміни певних зон мозку, які призводять до розвитку неврологічних розладів, наприклад, хвороби Паркінсона.

Фахівці констатують, що при діагностуванні депресії лікарі повинні бути дуже уважні до пацієнтів і пам’ятати, що насправді проблема може ховатися у внутрішніх захворюваннях.

“Дуже важливо відрізняти депресію від інших проблем, через які у пацієнта починається апатія, адже лікують всі ці стан по-різному: якщо під час депресії нерідко призначають антидепресанти, то при апатії, пов’язаної з соматичними захворюваннями, такі препарати не допоможуть”, – висловилися фахівці з Royal Free Hospital.

Джерело:http://zdorovia.com.ua/likar/42072apatiya-svidchit-pro-hvorobi-sercya-ta-mozku.html