Чи варто повністю відмовлятись від цукру?

15 листопадаа 2019 17:52

Не варто плутати натуральний цукор і доданий. Натуральний – це фрукти, такі овочі як звела або морква, молочні продукти, картопля. Цукор з подібних продуктів необхідний нашому мозку, він використовує його в якості “батарейки”. Якщо відмовитися повністю від цукру, через деякий час настати млявість, втома, загальмованість

Крім того, у фруктах і молочних продуктах, міститися речовини, які здатні запобігти так звану «цукрову ейфорію», тобто різкий стрибок цукру з подальшим, настільки ж різким падінням (яка трапляється, коли ми з’їдаємо, наприклад, цукерки).

У фруктах багато клітковини, в молочних продуктах – білка. Це не дає рівню цукру в крові різко підвищитися.

Є одне “але”. Надлишок цукру, в тому числі і натурального, часто веде до надлишку калорій, які неминуче отложаться в жир. Тому відмовлятися від корисних солодощів не варто, але варто стежити, яка кількість з’їдається.

Ідеально – 3 порції натурального цукру в день. Порція – стакан ягід, фрукт середнього розміру або половина великого (наприклад, грейпфрута).

Джерело:http://zdorovia.com.ua/harchuvannja/42235chi-varto-povnistyu-vidmovlyatis-vid-cukru.html