Лікарі рекомендують вживати кунжут

18 листопадаа 2019 17:49

Кунжут володіє багатьма корисними властивостями.

Зменшення болю і запалення. Експериментально насіння кунжуту допомагали зменшити маркери запалення у пацієнтів з діабетом, які приймають стандартне лікування інсуліном. У пацієнтів з болючим остеоартритом колінного суглоба вживання насіння кунжуту протягом двох місяців призвело до зменшення болю.

Зміцнення серця. Насіння кунжуту багаті клітковиною, з якою пов’язана профілактика серцево-судинних захворювань, ожиріння і діабету 2 типу. Три столові ложки насіння кунжуту забезпечують 12 відсотків щоденного рекомендованого споживання клітковини.

Насіння містить корисні жири і два рослинних з’єднання – лігнано і фітостероли, що впливають на вміст холестерину. Завдяки споживанню кунжуту в організмі знижуються рівні холестерину і тригліцеридів, які є факторами ризику серцево-судинних захворювань.

Іншим фактором ризику серцевих порушень, є високий кров’яний тиск. Кунжут допомагає боротися з його підвищенням. Його з’єднання, вітамін Е та інші антиоксиданти, запобігають утворенню бляшок і звуження артерій. Крім того, насіння кунжуту багаті магнієм, який здатний знижувати кров’яний тиск.

Протираковий захист. Насіння кунжуту містять більше лігнанов, ніж насіння льону, що вважаються їх багатим джерелом. Лігнано – це біологічно активні сполуки, що містяться в рослинах і продуктах харчування і володіють хіміопротекторнимі і антиканцерогенними властивостями. У випробуваннях було виявлено, що насіння кунжуту сприяли зменшенню розміру пухлин молочної залози: їх лігнано викликали апоптоз, запрограмовану загибель пухлинних клітин.

Джерело:http://zdorovia.com.ua/harchuvannja/42268likari-rekomenduyut-vzhivati-kunzhut.html