На передовій все спокійно. В усякому разі, так вважає президент

21 листопадаа 2019 12:00

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на трьох ділянках розведення військ у Станиці Луганській, Золотом і Петровському в даний час немає обстрілу.

“На трьох ділянках розведення, саме в Станиці Луганській, Золотому і Петровському, ніяких пострілів зараз немає. І це найголовніше», — сказав він під час відвідування Станиці Луганської.

Процес розведення сил і засобів на Донбасі почали після домовленості, досягнутої 1 жовтня під час переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо врегулювання ситуації на сході України.

Збройні Сили України і проросійські бойовики повинні відійти від лінії зіткнення на трьох ділянках: Станиця Луганська, Петрівське і Золоте.

В Станиці Луганській та Золотом процес вже почався, викликавши протести частини населення, яка побоюється, що бойовики займуть залишені українськими військовими позиції.

Розведення сторін в Петровському почали в останню чергу. Зараз там проводять розмінування і готуються до демонтажу фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посли Франції, Німеччини, Великої Британії та США висловили співчуття з приводу смерті командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковника Євгена Коростельова.

“Він супроводжував нас 7 листопада у Петровському під час розведення. Полковник Коростельов і всі, хто віддав своє життя на захист суверенітету та територіальної цілісності України, ніколи не будуть забуті”, – написав посол.

Крім того, повідомлялося, що президента України Володимира Зеленського піддали гострій критиці в мережі. Йому закинули публічні суперечки з лідером партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко і абсолютне ігнорування новини про смерть командира 128 гірничо-штурмової бригади ЗСУ Євгена Коростельова.

Джерело: https://www.dymka.com.ua/ukraina/zelenskij-konstatuvav-tishu-na-dilyantsi-de-zaginuv-kombrig-korostelov-video/?fbclid=iwar2tcx6xvd6iar8gjjed0aialpf7clrazcxoiqpiaydbshxrdvxswzvyjsi