П’ять найбільш непотрібних ліків в домашній аптечці

20 листопадаа 2019 17:56

Противірусні препарати, засоби від кашлю, відхаркувальні засоби, адсорбенти, серцеві краплі. Укомплектовувати домашню аптечку цими засобами марно, вважають експерти.

Отже, противірусні ліки. Вчені вважають їх застосування неефективним, оскільки організм здатний впоратися з ГРВІ цілком самостійно, інфекція проходить через тиждень, пише Жіночий Світ.

Що стосується засобів від кашлю, то самолікування ними може виявитися винятково небезпечним. Кашель є не просто неприємним симптомом, це один з найважливіших способів організму домогтися очищення легенів. Відключаючи або пригнічуючи кашель ліками, можна лише добитися скупчення в легенях мокротиння, що, в свою чергу, з високим ступенем ймовірності може призвести до бронхіту або пневмонії, до порушення вентиляції легень або спричинити виникнення небезпечних порушень.

Також марними і не потрібними, на думку експертів, є відхаркувальні засоби. Замість них краще застосовувати натуральні компоненти – наприклад, пити достатньо рідини, того ж чаю з медом.

Активоване вугілля теж розкритикували фахівці. Справа в тому, що цей засіб всупереч відомій думці про свої сорбуючі властивості допомагає виводити токсичні речовини лише в перші хвилини отруєння. При алкогольній інтоксикації вугілля взагалі не ефективне.

Крім цього, непотрібним препаратом експерти вважають серцеві краплі. У їхньому складі може бути присутня така речовина, як фенобарбітал: при постійному застосуванні він здатний викликати безсоння і депресію.

Джерело: http://wworld.com.ua/health/58795