Почали відключати від електрики багатоповерхівки…

2 Грудня 2019 15:00

Під загрозою відключення від електрики щонайменше 60 столичних будинків, мешканці яких накопичили значні борги за комунальні послуги. Про це заявили у ДТЕК Київські електромережі, повідомляє Вечірній Київ.

Постачальники електроенергії вже почали передавати у ДТЕК заявки на відключення, які компанія, згідно з законом, має виконати.

Передусім ідеться про новобудови. Відключатимуть місця загального користування – ліфти, водяні насоси та коридори.

Наразі боржниками є 230 будинків, а під реальною загрозою відключення перебуває близько 60 багатоповерхівок.

«Деякі будинки, зокрема на Печерську, вже частково відключено: там зупинилися ліфти, насосами не подається вода у квартири, темно у під’їздах», – розповів представник Київських електромереж.

За його словами, зазвичай люди не мають особистих боргів. Переважно мешканці не сплачували за місця загального користування або ж оплату не здійснили організації, які опікуються будинком.

«Проблема в тому, що збирати оплату з власників квартир і сплачувати за електроспоживання можуть тільки юридичні особи, а за прийнятими в останні роки законами відповідальність за контроль за діяльністю цих юридичних осіб – це ОСББ або “жеки”, – повністю покладено на співвласників будинку. Тобто відповідальність за несплату несуть всі мешканці», – розповіла Віра Радченко з Департаменту житлово-комунальної інфраструктури.

В разі відключення будинок передається постачальнику останньої надії – Укрінтеренерго, який може обслуговувати будинок лише три місяці. Далі – повне відключення.

Джерело:https://socportal.info/2019/12/01/u_stolitsi_borzhnikiv_vidkljuchajut_vid_elektroenergiji.html