Рада прийняла законопроект про підтримку “Пласту”

19 Грудня 2019 16:29

Народні депутати прийняли закон “Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху”. Згідно із законом, “Пласт” отримає державну підтримку.

Відповідне рішення нардепи прийняли у вівторок, 17 грудня. За нього проголосували 316 народних обранців.

Однак законопроект передбачає, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування надають матеріальну, фінансову, інформаційну, консультаційну підтримку діяльності пластових, скаутських громадських об’єднань в Україні. А центральні органи виконавчої влади сприяють розвитку пластового, скаутського руху – за межами України.

Представник президента у Верховній Раді, перший віце-спікер Руслан Стефанчук прокоментував законопроект. Він зазначив, що в новій редакції документ не створює привілеї для організації “Пласт”.

Варто додати, що влітку цього року Верховна Рада попереднього скликання вже приймала закон “Про державне визнання і підтримку Пласту — Національної скаутської організації України”. Однак президент Володимир Зеленський не підписав документ й повернув його на доопрацювання.

Як визначають учасники “Пласту”, це українська скаутська організація, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

Джерело: https://znaj.ua/politics/283884-nardepi-prijnyali-dolenosne-rishennya-po-plastu-sho-bude-z-ukrayinskimi-skautami