Цифри року, що минув…

31 Грудня 2019 13:47

2019 відійшов, на поріг ступає 2020. Що цікавого побажати? Всім хорошим людям – добра, здоров’я, кохання.  Всім ворогам України… Навіть писати тут не буду – чого цю гидоту згадувати. Дурням – розуму!

Велике прохання у Новому році до «любителів» показника 73%. (При чому стосується це як тих, хто волає «нас 73%», так і ти, хто лається «73% баранів». Немає у влади ніяких «73 відсотків виборців». Чому? По-перше, тому, що проголосувало 18 з половиною мільйонів виборців з 30 мільйонів. При таких показниках 73 відсотки від тих, що проголосували (13 з половиною мільйонів голосів) – це 45 відсотків виборців України. Але давайте не будемо «пересмикувати» і згадаємо, що в другому турі прихильники інших кандидатів у президенти всього-на всього обирають «менше з двох зол» (ну, на їхню думку).

Тому адептам влади все ж таки краще орієнтуватися на свій «залізний» (дуже умовно) електорат. Тобто на тих, хто проголосував за їх кандидата у першому турі. Там фігурує цифра 5 мільйонів 714 тисяч голосів. Це складає 19 відсотків виборців України.

До речі, схожий результат набрала партія влади на парламентських виборах: 6 мільйонів 300 тисяч від загальної кількості виборців складає 20,7 відсотки.

Цією аналітикою я не ставлю під сумнів результат виборів: хто хотів – той прийшов і проголосував. Але не треба розписуватися за «73 відсотки українців». Справжніх прихильників у влади набагато менше. А готових вийти за неї (навіть не на Майдан! на звичайний мітинг) менше в рази.

Влада нехай про це пам’ятає, а агітаторам у соцмережах краще не цьвірінькати про «73». Бо розчарування буде гірким. Є приклад «папірєдніков».

А загалом – все буде Україна! З наступаючим Новим роком, товариство!

Павло Аніськович, керівник Шевченківської районної організації партії “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”