Ялинки не вкрадуть. Але вони будуть смердіти

19 Грудня 2019 13:15

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на КО “Київзеленбуд” у Facebook.

“Працівники районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень обробляють вічнозелені красуні спеціальними речовинами, в тому числі, репелентами, які в приміщенні виділяють різкий неприємний запах. Таким чином ми намагаємося уберегти наші рослини від рук крадіїв та злодіїв перед новорічними святами”, – йдеться у повідомленні.

В. о. генерального директора КО “Київзеленбуд” Олексій Король зазначив, що саме у цей період у місті вандали викопують або ламають ялинки, сосни та туї.

“Дерева, що ростуть в парках та скверах є частиною зеленого міста, і ми їх оберігаємо. Оброблені ялинки не додадуть затишку в оселях, а навпаки зіпсують свято, адже репеленти, якими обприскують рослини мають специфічний запах. Ці речовини не шкідливі для рослин, проте неприємні для людей. Крім того, за зрубане хвойне дерево з діаметром стовбура від 6 до 18 см доведеться заплатити від 1152 грн. до 1852 грн. штрафу”, – сказав він.

Нагадаємо, КО “Київзеленбуд” раніше розпочав кампанію попередження самовільних порубок ялинок у передноворічний період. Додамо, що розмір штрафних санкцій за незаконно спиляні ялинки залежить від місця незаконної порубки: до 34 тисяч грн.

Джерело: https://kyiv.depo.ua/ukr/kyiv/yalinki-v-stolichnikh-parkakh-obroblyat-smerdyuchoyu-rechovinoyu-abi-ikh-ne-zrubali-vandali-201912181082617