Адвокат Януковича пхнеться розслідувати справи Майдану

20 Січня 2020 10:22

Олександр Бабіков, який працював у юридичній фірмі, що захищала інтереси експрезидента Віктора Януковича, ймовірно стане заступником голови ДБР і керуватиме слідством щодо справ Майдану.

Про це повідомляє Голос Америки.

Так, чутки про те, що саме Бабіков обійме цю посаду, підтвердила голова ДБР Ірина Венедіктова під час зустрічі 14 січня з родичами загиблих на Майдані.

Відомо, що у Державному бюро розслідувань не вбачають перешкод у тому, щоб довірити Бабікову аудит справ Майдану.

За словами вище згаданої Ірини Венедіктової, конкурсна комісія не виявила у нього конфлікту інтересів, а у разі рекомендації конкурсною комісією та за умови проходження спецперевірки він буде призначений.

Водночас, як зазначається, родини “Небесної сотні” висловлюють недовіру Бабікову.

“Ми вимагаємо відкритого, прозорого конкурсу, щоб була обрана людина, якій буде довіряти суспільство”, – йдеться в їхній заяві.

Однак, адвокат родин Небесної Сотні Євгенія Закревська зауважила, що тут таки присутній конфлікт інтересів, адже адвокат підозрюваного стає керівником слідчих.

“Адвокат зв’язаний своєю позицією, яку він формував і обстоював, на якій наполягав, представляючи і захищаючи інтереси свого клієнта. І якщо адвокат підозрюваного стає керівником слідчих, які розслідують цю справу, то це прямий конфлікт інтересів”, – сказала вона.

Джерело:https://zik.ua/news/2020/01/19/advokat_yanukovycha_mozhe_ocholyty_slidstvo_po_spravakh_maidanu_zmi_955557