Нічний шум провокує хвороби

31 Січня 2020 17:51

Вчені встановили: сон в будинку, розташованому в жвавому районі з інтенсивним вуличним рухом робить людину хворою. Організм ніколи не зможе звикнути до шуму ночами, стверджують фахівці.

Будь-хто, хто живе в районі, де рух майже не зупиняється вночі, з часом починає страждати серцево-судинними захворюваннями.

Співробітники центру кардіології Університету медицини Майнц Інституту раку Данії та Швейцарського інституту тропічного і суспільної охорони здоров’я проаналізували велику кількість поточних результатів досліджень на дану тему. Вони прийшли до висновку, що шум вуличного руху вночі сприяє розвитку психічних захворювань. За словами фахівців, це пов’язано з тим, що в обстановці шуму організм людини позбавляється повноцінного відпочинку, сон стає занадто коротким або переривчастим.

“Неповноцінний сон, порушується нічним шумом, підвищує ризик серцево-судинних захворювань – він збільшує виділення гормонів стресу і робить судини більш жорсткими. Судинні порушення сприяє розвитку депресії і тривожних розладів”, – розповіли автори роботи.

Вони виявили, що судини людей, які відчувають нічний шум, виявляються незмінно більш пошкодженими, незалежно від загального стану і віку. Це означає, що організм не може звикнути до нічного порушення спокою, резюмували медики.

Джерело: http://zdorovia.com.ua/news/43348nichnii-shum-provokue-hvorobi.html