Смертельний вірус: українцям порадили обмежити подорожі до Китаю

23 Січня 2020 17:52

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям не відвідувати регіон поширення коронавіруса в Китаї. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

У відомстві рекомендують при плануванні подорожі в Китайську Народну Республіку або всередині країни уточнювати актуальну епідеміологічної ситуації в регіоні відвідування й утримуватися від поїздки в місто Ухань (провінція Хубей), в якому є найбільший ризик зараження.

“Громадянам України необхідно відслідковувати інформацію на сайтах Посольства України в КНР (https://china.mfa.gov.ua/ua) і МЗС України (https://mfa.gov.ua/ua), дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади”, – йдеться в повідомленні.

Також у Міністерстві нагадують, що в разі виникнення обставин, що потребують негайного консульського реагування, рекомендується українцям невідкладно звертатися за номерами “гарячих ліній” у Посольство України в КНР (+8613701230647), або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: + 380442381657.

Нагадаємо, в уряді Китаю заявили, що 440 осіб в даний час заразилися невідомим вірусом, померли дев’ятеро осіб. Внаслідок цього в Піднебесній оприлюднили план заходів щодо припинення розповсюдження хвороби та рекомендували жителям Ухані не залишати місто, пише видання The Guardian.

Джерело: https://aspi.com.ua/news/suspilstvo/mzs-ukraini-poradilo-ukraincyam-ne-vidviduvati-kitay-video