У столиці можуть з’явитися два нових заповідники

28 Січня 2020 13:31

Заповідними зонами можуть стати урочище “Наталка” на Оболоні (затока, два острови і прибережна зона) та урочище “Золотий ліс” на території Межигірського та Пуща-Водицького лісництв. Обидва урочища володіють рідкісною флорою та фауною.

Доля рішення буде вирішена на наступному пленарному засіданні Київради.

Одне з улюблених місць жителів Оболоні – це урочище “Наталка”, знаходиться воно поруч з Оболонській набережній і крім зони відпочинку є ще й місцем, де знаходиться дві незвичайних споруди: Північний тунель під Дніпром і руїни колишнього шоу-парку “Золоті ворота”.

Парк чудово підходить для відпочинку всією сім’єю, на вихідних і в свята тут часто проводять пікніки, особливо в травневі свята. Можна зустріти велосипедистів, так як є упорядковані доріжки, а біля берега в будь-який час року сидять рибалки.

Парк “Пуща-Водиця” є популярним місцем для відпочинку ще з XVIII століття. Саме в той час на території сучасного парку було сформовано лісове господарство, в межах якого городяни будували дачі та приїжджали цілими сім’ями в “Пущу-Водицю”, щоб провести вихідні на природі.

Джерело:https://socportal.info/2020/01/27/u_stolitsi_mozhut_zjavitisja_dva_novih_zapovidniki.html