Близькі Гандзюк скаржаться на тиск з боку Генпрокурора

30 Березня 2020 11:55

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова тисне на батька убитої херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляється на сторінці ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?».

У заяві йдеться, що Венедіктова «дала команду обласному прокурору Херсонської області терміново везти батька Катерини в Київ, на зустріч з нею та народними депутатами». Це сталось після того, як батько Гандзюк обурився усуненням заступника генерального прокурора Віктора Трепака та діями нових керівників прокуратури у розслідуванні справи.

Автори вказують, що Віктор Гандзюк не хоче прямувати до Києва та «ризикувати своїм життям під час офіційного карантину». Попри відмову «кинути лікарню і їхати в Київ, вже другий день продовжуються дзвінки, вмовляння та тиск з боку керівників області», – сказано у повідомленні.

Зазначається, що батько Катерини пропонував прокурорам поспілкуватись із адвокатом Євгенією Закревською, але київські прокурори відмовили.

«З цього ми робимо ще один важливий висновок: Венедіктовій насправді байдуже на справу Гандзюк і вона не готова комунікувати з адвокатами Каті і пана Віктора. Вона просто вирішила прикритись татом Катерини, відірвати його від роботи в лікарні під час епідемії, ризикнути його життям, щоб зняти красиву картинку для ЗМІ», – вважають автори заяви.

Джерело: https://ua.news/ua/blyzkye-gandzyuk-zhaluyutsya-na-davlenye-venedyktovoj/