Чи шкідливе тату?

2 Березня 2020 17:56

З медичної точки зору татуювання на тілі – це те ж, що і шрами, а значить, нанесення їх на шкіру настійно не рекомендується лікарями. Про це розповів німецький дерматолог Крістоф Лібіх.

“Барвники, які заносять вам під епідерміс, не завжди має перевірена якість, а це означає, що ви навмисно ризикуєте нашкодити собі хімічними речовинами, не говорячи вже про те, що татуювання – це добровільні шрами, відкриті всім ризикам зараження, виникнення алергії або навіть алергічного шоку”, – підкреслює Лібіх.

Таким чином дерматолог підкреслив, що відсутність заборони на тату, зовсім не означає їх позитивного впливу на тіло носія малюнків.

Крім того, Крістоф Лібіх зазначив, що найчастіше злоякісні зміни під шкірою залишаються непоміченими як раз із-за щільного нанесення малюнків. Тому людина не встигає вчасно звернутися за професійною допомогою і результати можуть бути дуже плачевними.

“Татуювання – це більше, ніж здається на перший погляд. Мова йде не тільки про чистоту салону, стерилізації обладнання або навіть про пігментах. Тепер ми бачимо, що знос голки також впливає на ваше тіло”, – пояснив Хірам Кастільо, один з авторів дослідження.

Джерело: https://comments.ua/ua/news/health/our-body/647710-dermatolog-rozpoviv-pro-shkodu-tatuyuvan-dlya-shkiri.html