Україна припиняє авіасполучення з Італією

12 Березня 2020 12:00

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд ухвалив рішення зупинити авіасполучення з Італією. Там наразі зафіксували найбільшу кількість хворих на коронавірус в Європі.

Авіакомпанії вже почали виконувати рішення уряду. Якщо епідемія поширюватиметься далі, то авіасполучення з тими країнами також зупинять, наголосив Шмигаль на брифінгу за підсумками засідання уряду.

Шмигаль зазначив, що з 219 пунктів пропуску з 12 березня працюватимуть 49. Всі решта будуть закриті для пропуску громадян і автотранспорту.

Ми вже посилили заходи безпеки. Проводиться температурний скринінг. Заходи на кордонах вживаються. Зовнішній периметр та аеропорти сьогодні під особливим режимом роботи,
– пояснив Шмигаль.

Він додав, що закрити всі КПВВ Україна не може, але посилити заходи безпеки цілком реально.

Зауважимо, що раніше пряме сполучення з Італією зупинили такі авіакомпанії:

Також Денис Шмигаль повідомив, що у майбутньому можуть обмежити пересування всередині України.  Шмигаль розповів, чи обмежать пересування всередині України через коронавірус Водночас він сподівається, що до таких кроків вдаватися не доведеться.

Що треба знати про коронавірус в Україні

  • Станом на 11 березня в Україні підтвердили 1 випадок зараження коронавірусом. Хворобу виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.
  • 11 березня уряд вирішив запровадити карантинні епідеміологічні заходи, які триватимуть три тижні. В Україні заборонені масові розважальні, культурні, спортивні заходи.
  • В аеропорту “Бориспіль” у жінки виявили симптоми, які можуть свідчити про зараження коронавірусом Covid-19. Її відвезли до Київської інфекційної лікарні.

Джерело:https://24tv.ua/ukrayina_zakrivaye_aviaspoluchennya_cherez_koronavirus_2020_n1295772