Кияни просять закрити сміттєспалювальний завод

17 Квітня 2020 13:28

Кияни просять закрити сміттєспалювальний завод “Енергія”, який розташований в Дарницькому районі столиці (вул. Колекторна 46). Про це йдеться в петиції на сайті Київради. Причина – забруднення повітря.

Як зазначає автор документу Дар’я ‌Сущенко, завод здійснює викиди у повітря таких речовин, як: двоокису сірки, двоокису азоту, фенолу, сірководню, фтористого водню, важких металів.

Крім того, навіть наявність фільтруючих систем на заводах не допомагає знизити забруднення, оскільки зазначені системи часто вимикають, особливо в нічну пору, задля отримання дріб’язкової економії коштів від чого страждають мільйони жителів міст.

“Сморід гарі в нічну пору є підтвердженням того, що забруднювачі повітря Дарницького району також нехтують нашим здоров’ям! При введенні сміттєспалювального заводу “Енергія” в експлуатацію (1987 рік) забудова Харківського житлового масиву тільки починалась та розвивалась, як розширення Дарниці.  Зараз житлова забудова впритул наблизилась до сміттєспалювального заводу”, – йдеться в петиції.

Джерело: https://bigkyiv.com.ua/kyyany-prosyat-zakryty-smittyespalyuvalnyj-zavod/