Дві версії виникнення пожеж на Житомирщині: суховії та умисний підпал

20 Квітня 2020 12:00

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін на нараді у Овручі Житомирської області у неділю, 19 квітня, повідомив, що пожежа, яка триває на території цієї області з 16 квітня, охопила площу в 4090 гектарів.

“На сьогодні локалізовано п’ять великих пожеж, чотири – у стані ліквідації, саме тут працюють великі пожежні літаки Ан-32П. Уночі працювали над тим, щоб пожежа не поширилася на територію Білорусі. Учора авіація здійснила 21 скидання води”, – зазначив Чечоткін, повідомляє агентство новин “Інтерфакс-Україна”.

У нараді взяли участь також глава МВС Арсен Аваков, секретар РНБО Олексій Данілов, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, а також очільники Житомирської області та Держлісагентства. Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві версії виникнення пожеж у Житомирській області – суховії та умисний підпал.

“Передусім пожежі виникли внаслідок сильного сухого вітру, який обірвав електропроводи. Однак ми маємо певні факти, які дають підстави вважати, що був умисний підпал. Саме тому сьогодні в Житомирській області працює група фахівців МВС. Триває слідство”, – зазначив Арсен Аваков.

Джерело: https://www.dw.com/uk/na-zhytomyrshchyni-tryvaie-hasinnia-pozhezh-shcho-zabrudnyly-povitria-u-kyievi/a-53181339?maca=ukr-rss-ukrnet-ukr-all-3816-xml