Оголошено підозри трьом особам через розкрадання під час будівництва «Охматдиту»

6 Травня 2020 13:27
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили трьом особам про підозру у завдані державі збитків на 30 мільйонів гривень під час будівництва нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у Києві.

Як повідомила пресслужба НАБУ, йдеться про колишнього директора державного підприємства-замовника будівництва «Укрмедпроектбуд», керівника приватного підприємства-генпідрядника, а також очільника підприємства-зберігача обладнання, яке мали використати для облаштування лікарні.

Слідчі встановили, що у 2013 році підозрювані фактично сфабрикували документи, які нібито підтверджували постачання інженерного та технічного обладнання для нового корпусу лікарні. Насправді ж його не було. Водночас гроші за обладнання підрядник отримав.

Розслідування детективи НАБУ почали у 2017 році після того, як отримали матеріали від Нацполіції.

Наразі правоохоронці не знають місце знаходження керівника підприємства-зберігача. Вирішується питання про оголошення його в розшук.

Нагадаємо, будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу «Охматдиту» розпочалося у 2011 році, але з 2013-го було зупинене. У 2016 році будівництво відновили. За рішенням Кабінету міністрів проєкт розділили на два пускові комплекси: 23,5 тис. кв. м та 43,5 тис. кв. м.

У 2018 році завершили будувати частину нового корпусу — перший пусковий комплекс з діагностичними відділеннями, його відкрили у квітні 2019 року. Комплекс оснащений сучасним медичним обладнанням для прийому пацієнтів зі складними діагнозами.

За планом, весь комплекс «Охматдиту» налічуватиме кілька блоків, у яких буде 10 сучасних хірургічних відділень, п’ять онкологічних і гематологічних відділень, а також діагностичне відділення.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/nabu-ogolosilo-pidozri-trom-osobam-cherez-rozkradannya-pid-chas-budivnictva-kiyivskogo-ohmatditu