ШІСТЬ ПРИЧИН ВЖИВАТИ РЕДИСКУ

22 Травня 2020 17:54

Відомий дієтолог Світлана Фус розповіла, про користь цього коренеплоду для нашого організму.

Під час купівлі овочів, не забувайте прихопити ще більше вітамінів у вигляді пучка червоної редиски. Скромний, простенький редис все ще залишається продуктом, поживну цінність якого недооцінюють. Між тим він багатий вітаміном С, фолієвою кислотою, вітамінами групи В, калієм, кальцієм і м’якими харчовими волокнами.

Не забувайте перевіряйте редиску на дотик: вона повинна бути абсолютно твердою, в іншому випадку ви ризикуєте купити напівпорожні, волокнисті екземпляри. Шкірка повинна бути гладкою і чистою, без чорних цяток.

Соковита, хрумка редиска з легким гірчичним смаком – прекрасне доповнення до будь-якого салату. А щоб підвищити хрумкість редиски, можна потримати її пару годин у воді з кубиками льоду. На мій погляд, особливо добра редиска з огірками і кропом, приправлена йогуртом. Цей, легкий і швидкий в приготуванні овоч доповнить і прикрасить ваш щоденний раціон.

Пам’ятаєте, що кожному потрібно не менше п’яти порцій овочів і фруктів на  день? І ще важливо: редиска протипоказана у разі гіперфункції щитоподібної залози (тиротоксикозі), подагрі, при гастриті і виразці в стадії загострення.

Шість причин вживати редиску:

1. Покращує пам’ять. У редисі багато йоду.

2. Має антибактеріальні та протизапальні властивості.

3. Зміцнює і надає здоровий вигляд шкірі, нігтям та волоссю.

4. Сприяє поліпшенню травлення: стимулює вироблення шлункового соку – містить гірчичну олію. Має багато клітковини.

5. Низька калорійність. У 100 г редиски всього 14 Ккал.

6. Добре джерело вітаміну С. Містить залізо, кальцій, сірку, магній, мідь.

Джерело: https://tsn.ua/lady/zdorovye/zdorovyi-obraz-zhizni/shist-prichin-vzhivati-redisku-1551600.html