Справа МН17: є свідок, який бачив “Бук” і запуск ракети

11 Червня 2020 12:00

Прокурор у справі щодо збиття у 2014 році малазійського Боїнга над Донбасом повідомив, що у слідства є свідок, який бачив зенітно-ракетний комплекс “Бук”, солдатів в танкових шоломах і запуск ракети, яка збила МН17. У суді розкрили свідчення очевидця.

Про це заявив представник прокуратури Тейс Бергер 10 червня під час слухань у справі про катастрофу рейсу MH17, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Про свідка стало відомо ще у лютому місяці. Він проходить у справі як X48.

“Цей свідок заявляє, що 17 липня 2014 року у другій половині дня, біля блокпоста самопроголошеної “ДНР” на дорозі зі Сніжного до Саур-Могили, він побачив, як їхав “Бук”, і через кілька хвилин почув і побачив, що ракета була запущена. X48 бачив, як загорілося поле, і знав, де була запущена ракета”, – доповів прокурор.

За його словами, це те саме місце, яке зображене на супутникових знімках.

“X48 стверджує, що після запуску ракети “Бук” виїхав на дорогу, а також, що було чотири солдати в однаковій формі. Уніформа була кольору хакі, вони були в танкових шоломах. Ці солдати мали не такий вигляд, як ті, що стояли на блокпості”, – переказав свідчення свідка Бергер.

Як повідомляє прокурор, цього свідка вже заслуховували в 2016 році, але за відсутності Державної прокуратури, яка мала можливість поставити кілька письмових запитань.

Прокуратура має намір знову опитати свідка для правильної оцінки заяв Х48 і прояснення деяких питань. Зокрема, йдеться про деталі шодо чотирьох солдатів і те, що з ними сталося після запуску ракети.

Джерело: https://tsn.ua/ukrayina/u-spravi-mn17-ye-svidok-yakiy-bachiv-buk-i-zapusk-raketi-1563369.html