Столичні автовокзали винесуть за межі міста?

16 Червня 2020 13:31

Мер Києва Віталій Кличко придумав чергове нововведення для жителів столиці – перенесення автовокзалів за міську межу столиці. Один з них з’явиться у житловому масиві Теремки, а другий розташується біля Харківської площі. Про це повідомляє SQ.

Плани про перенесення автовокзалів позначені в новому Генеральному плані Києва. Автовокзал на Теремках буде забезпечувати південне і західне напрямки, а автовокзал на Харківській площі – північне, східне та південно-східний напрямки.

Комунальна організація «Київгенплан» дала пояснення з цього приводу. Там вважають, що так буде краще обслуговувати пасажирів. Також збираються так прибрати міжміські автобуси з вулиць Києва.

Крім цього, в Генеральному плані передбачається будівництво трьох нових автостанцій – “Новобіличі”, “Троєщина” і “Лісництво”. Планується реконструювати та відремонтувати дві існуючі автостанції “Дарниця” та “Полісся”. Кануть у минуле з впровадженням даного генплану Центральний автовокзал, а також три автостанції “Поділ”, “Південна” і “Дачна”.

Варто відзначити, що Кличко вирішив не тільки перенести автостанції в Києві, але й заборонити киянам ходити на пляжі. Він заявив, що купатися в Дніпрі можна буде тільки після особливого дозволу Держпродспоживслужби. Також мер заявив про те, що нічним клубам та іншим закладам сфери розваги заборонено працювати під час карантину.

Джерело: https://kyiv.znaj.ua/317769-klichko-vizhene-avtobusi-za-misto-u-kiyevi-planuyut-perenesti-avtovokzali