Сусіди будинку, що вибухнув в Києві, заявили про смертельну небезпеку

24 Червня 2020 13:35

У Києві на Позняках внаслідок трагічного вибуху 10-поверхівки на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, який забрав життя п’ятьох людей, постраждав також сусідній будинок на вул. Григоренка, 41. Його мешканці скаржаться на нові тріщини на стінах і чекають на експертну оцінку щодо придатності для проживання.

23 червня фахівці “Державного науково-дослідний інституту будівельних конструкцій” приходили обстежувати будівлю. Про це ТСН.ua повідомив мешканець будинку Андрій Максимов.

“Обстеження це поверхневий огляд. На словах стан будинку не погіршився, всі тріщини старі. Чекаємо на висновок”, – розповів він. За словами чоловіка, результатів експертизи можна чекати до 14 днів, втім після огляду будинку “стало спокійніше”.

Напередодні, 22 червня, мешканці будинку на Григоренка, 41, написали заяву до КМДА з вимогою повного обстеження будинку і надання результатів експертизи. Вони стурбовані тим, що в будинку дозволили проживати без експертної оцінки стану будівлі.

Повідомлялося, що внаслідок вибуху по стінах їхнього будинку пішли тріщини. Також в деяких квартирах вибило вікна зі склом і шибками. “Будинок трясло, у сусідів повилітали шибки, кажуть в під’їзді з’явилися тріщини, позлітала плитка, ліфт не працює. Є підозри на те, що можуть бути проблеми з шахтою ліфта”, – писав Андрій Максимов у Facebook.

Джерело: https://tsn.ua/kyiv/vibuh-na-poznyakah-meshkanci-susidnogo-budinku-dosi-ne-otrimali-ekspertnogo-visnovku-schodo-stanu-budivli-1571758.html