Тепловий удар: як запобігти?

16 Червня 2020 17:53

Червень здивував українців високими температурами.

Щоб адаптуватися до такої різкої зміни, необхідний час.

“У спеку потрібно якомога менше часу перебувати на відкритому сонці. Але, якщо в спеку потрібно вийти у справах, намагайтеся пересуватися по тіньовій стороні вулиці”, – розповів невролог Володимир Костенко.

Щоб захиститися від сонця, рекомендується носити в літній період простору світлий одяг з натуральних тканин, а також не забувати прикривати голову. Також обов’язково використовувати засоби, що захищають від сонця.

Крім того, влітку слід пити якомога більше води, навіть якщо не хочеться. “Якщо в звичайний день випиваєте до 1,5-2 літрів рідини, то в спеку норму можна підвищити мінімум на третину”, – прокоментував експерт.

У той же час, алкоголь категорично протипоказаний. Адже влітку організм і без того страждає від нестачі рідини, а спиртне різко збільшує зневоднення.

У спеку важливо охолоджуватися, тому що коли температура тіла піднімається, піт майже перестає випаровуватися, що може призвести до виникнення теплового удару. При тепловому ударі у людини починає темніти в очах, виникає запаморочення і почуття нудоти. При тепловому ударі краще відразу викликати швидку допомогу.

Джерело: http://zdorovia.com.ua/news/45347teplovii-udar-yak-nadati-pershu-dopomogu.html