Власників низки закладів столиці зобов’язали тестувати співробітників

23 Червня 2020 13:22

Штаб із надзвичайних ситуацій Києва ухвалив рішення, за яким зобов’язав власників та керівників низки закладів у місті організувати тестування своїх співробітників за антитіла до коронавірусу.

Інформацію про обов’язкове тестування озвучив міський голова Києва Віталій Кличко під час традиційного брифінгу, повідомляє 24 канал.
Кого будуть тестувати

Тестувати будуть працівників

  • торгових мереж,
  • закладів громадського харчування,
  • сфери побутового обслуговування.

“Йдеться про людей, які працюють у компаніях із великою кількістю відвідувачів. І де висока ймовірність інфікування коронавірусом”, – заявив Віталій Кличко.

Він також відзначив, що такі тести потрібно робити раз на місяць.

Організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами повинні власники і керівники цих закладів.

Що це за ІФА-тести

Імуноферментний аналіз (ІФА) – це імунологічний метод для визначення наявності певних антигенів, шляхом реакції антиген-антитіло. Для ІФА-дослідження потрібна кров пацієнта, точніше сироватки крові. Таке дослідження, на відміну від експрес-тестів не можуть проводити на місці, а лише в лабораторіях. Апарати імуноферментного аналізу має чимало і приватних, і державних лабораторій, тож таких досліджень зможуть робити багато, потрібні тільки відповідні тест-системи

Такі тести можна здати як в комунальних медзакладах Києва, так і в приватних клініках. В Києві ж один з найвищих показників тестування в Україні – 67 тестів на 100 тисяч населення.

Джерело: https://24tv.ua/kiyevi-nizku-pratsivnikiv-zobovyazhut-shhomisyatsya-novini-zdorovya_n1365210