Київрада проситиме уряд передати Будинок Сікорського у комунальну власність

3 Липня 2020 15:00
Постійна комісія з питань місцевого самоврядування підтримала проєкт звернення Київради до Кабміну щодо передачі пам’ятки історії національного значення – Будинку Сікорського у комунальну власність.

Про це повідомила голова постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики, депутатка Вікторія Муха у Facebook.

“Будівля належить до державної власності та перебуває на балансі ДП “Готель Козацький” Міноборони України. Київрада ще у 2017 році підтвердила готовність прийняти будинок у комунальну власність. Іншим рішенням у лютому 2020 року місто взяло зобов’язання використовувати Будинок Сікорського як заклад культури”, – повідомила депутат.

За її словами, до сьогодні пам’ятка історії національного значення не передана місту й не використовується, знаходиться в занедбаному стані та продовжує руйнуватись. Крім того, на будівлю накладений арешт.

Відтак, проєктом рішення Київраді пропонується звернутись до Кабміну щодо термінового вжиття заходів з передачі пам’ятки у комунальну власність міста або забезпечити її збереження за рахунок коштів балансоутримувача.

У будинку на вулиці Ярославів Вал, 14-б мешкала родина Сікорських, саме він став першим “авіаційним заводом” всесвітньо відомого конструктора, де Ігор Сікорський збудував і запустив свій перший гелікоптер.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3055420-kiivrada-prositime-urad-peredati-budinok-sikorskogo-u-komunalnu-vlasnist.html