У Гідропарку відзначили Івана Купала

7 Липня 2020 13:30

У Києві в місцевому Гідропарку влаштували свято Івана Купала, учасники мали розмальовані обличчя, вишиті сорочки, вінки з квітів і трав і “купальські” танці навколо п’ятиметрового вогнища. Про це пише ТСН.

Замість квітки папороті учасники свята шукали “червону руту”. Таким чином організатори заходу презентували майбутній благодійний онлайн-марафон світового українства, присвячений 50-річчю пісні Володимира Івасюка – Червона Рута, якій відбудеться в жовтні. У ньому братимуть участь українці з майже десяти країн світу. Завершилося дійство традиційними “купальськими” танцями довкола багаття.

Це свято літнього сонцестояння, це була велика шлюбна ніч, ніч поєднання чоловічого та жіночого. Велична ніч продовження роду, – розповідає співачка Катя Чілі.

Ми хочемо зробити портал Володимиру Івасюку присвячений, де буде віртуальна екскурсія місцями його життя та творчості, де буде документальна розповідь, де ми зберемо всі відомі на сьогоднішній день розповіді виконання його пісень, – зазначає режисер Сергій Проскурня.

Джерело: https://stolychno.news/novyny/culture-education/sviato-ivana-kupala-vidbulosia-na-stolychnomu-hidroparku-video/