Олімпійські ігри будуть проведені незалежно від ситуації з “пандемією”

7 Вересня 2020 15:05

фото www.flickr.com/photos/127820099@N04/28699316692

Олімпійські ігри в Токіо, перенесені через пандемію коронавірусу COVID-19 на літо 2021 року, відбудуться в будь-якому випадку, повідомив ЗМІ віце-президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Джон Коутс, передає Коммерсант.

«Олімпіада пройде – з коронавірусом чи без нього. Ігри розпочнуться 23 липня 2021 року.  Це будуть ігри, які перемогли COVID-19, світло в кінці тунелю. У деяких країнах ситуація з пандемією буде під контролем, в деяких – ні. На Олімпіаду приїдуть спортсмени і з тих, і з інших країн. Перед приймаючою стороною буде стояти серйозне завдання», – сказав журналістам Коутс.

Він додав, що через перенесення Ігор організаторам довелося переукладати контракти з 43 готелями і знову вести переговори.

«До пандемії глава МОК Томас Бах заявляв, що Ігри в Токіо були підготовлені краще, ніж будь-які інші, об’єкти були майже завершені, зараз все завершено», – нагадав Джон Коутс.

Літні Олімпійські Ігри мали пройти в 2020 році, але в березні в умовах пандемії коронавірусу організатори прийняли рішення про перенесення ігор на наступний рік. Ігри відбудуться з 23 липня по 8 серпня. МОК допустив проведення Олімпіади без глядачів в разі погіршення епідеміологічної ситуації в світі.

Раніше оргкомітет назвав головну умову проведення Олімпійських ігор в Токіо.