Вчені з Великобританії і ФРН довели, що антиоксидант із зеленого чаю допомагає боротися з супербактеріями. Ефективність суміші препаратів при лікуванні інфекцій посилюється завдяки використанню витяжки з названого напою.
Цінність зеленого чаю полягає не тільки в підвищенні тонусу. Цей напій завдяки особливому антиоксиданту, який присутній в ньому, підсилює ефективність антибіотиків. Речовина називається епігаллокатехін галлат (EGCG), воно є природним антиоксидантом і відноситься до фенолу. Подібні елементи є в ягодах і фруктах, разом з тим EGCG є найбільш сильнодіючим. При додаванні цього антиоксиданту в суміш антибіотиків помітно підвищується ефективність лікування різних інфекцій. В даний час проблема з резистентністю для багатьох систем охорони здоров’я країн світу є вкрай важливим питанням. Вчені провели експеримент на мікроби Pseudomonas aeruginosa, які з 18 найбільш поширених мікроорганізмів мають підвищену стійкість до антибіотиків.
Застосування суміші препаратів з додаванням антиоксиданту з зеленого чаю підвищило ефективність знищення супербактерій. Вчені зробили висновок, що потенціал EGCG видно вже зараз, разом з тим необхідні додаткові дослідження.
Джерело: http://zdorovia.com.ua/narodnamedicina/46592zelenii-chai-dlya-brotbi-z-superbakteriyami.html